Začať by sme mali tým, že si doma skontrolujeme v akom stave sú suroviny, ktoré budeme potrebovať. Ak vám niečo chýba treba to dokúpiť aby ste mohli ochutnať túto fantastickú a sýtu polievočku. Určite si ju obľúbite a verte, že toto nebude posledný raz čo ju budete variť pretože čoskoro na ňu dostanete chuť opäť.
Keďže ideme variť hubovú polievku tak určite budú hlavnou surovinou práve sušené hríby. Druh hríbov je na vás, ale najlepšie chutí ak sú v polievke rôzne druhy hríbov. Jedna cibuľa bude určite stačiť. Ďalej zeleninový vývar a kapustová šťava. Jeden až dva kusy klobásy. Určite najlepšie chutí domáca. Zemiaky stačia tak štyri kusy a dva bobkové listy. Kyslej smotany pripravíme 150 mililitrov a toľko isto aj smotany na varenie. Soľ a mleté čierne korenie nesmú chýbať. No a už iba olej a máme ingrediencie pripravené.
Prejdime teda na samotný postup prípravy polievky. Sušené hríbiky zalejeme horúcou vodou a necháme ich chvíľku postáť aby zmäkli. Malú časť z nich posekáme na drobné kúsočky. Cibuľku najskôr očistíme a potom ju nakrájame tiež na drobné kúsky.
Nakrájanú cibuľku osmažíme v hrnci tak aby mali sklovitú farbu a pridáme huby. Premiešame a môžeme pridať zeleninový vývar spolu s kapustovou šťavou. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky a pridáme ich do hrnca. Následne doložíme aj klobásu s bobkovými listami. Následne necháme obsah hrnca variť sa až kým nezmäkne.
Vezmeme kyslú smotanu a smotanu na varenie a spolu ich vymiešame až do hladka. Tak aby boli bez hrudiek. Do smotany nalejeme trošku horúcej tekutiny z polievky, ktorá tým, že je horúca zabráni tomu aby sa smotana zrazila. Ako ďalší krok nalejeme smotany do hrnca. Poriadne premiešame celý obsah hrnca. Už chýba iba soľ a čierne korenie. Tieto ingrediencie pridáme podľa vlastnej chuti. Nie je stanovené množstvo. Závisí to od vás a vašej chuti koľko ich do polievky pridáte. Ako posledný krom už ostáva iba nakrájať do polievky uvarenú klobásu. A to je úplne posledný krok tohto receptu. Ostáva už len naložiť si na tanier a poriadne si polievočku vychutnať.
Nie je to vôbec zložitý postup a nezaberie ani veľmi veľa času. Polievka je vhodná na rôzne príležitosti nie len na bežný obed. Zároveň sa z nej najete dosýta. Užite si ju a uchovajte si recept tak aby ste ho našli, keď si zasa budete chcieť uvariť túto dobrotu.